Anita Fevang er gründeren bak BabySensor, et selskap som utvikler en banebrytende babymonitor. BabySensor er mer enn en vanlig babycall – den måler puls, oksygenmetning, hud- og romtemperatur, og registrerer barnegråt.

Da hennes samboer stadig var bekymret for babyens velvære, tok Anita utfordringen i egne hender. Etter å ha prøvd ulike monitorer som ikke leverte, bestemte hun seg for å utvikle en bedre løsning. Slik ble BabySensor til – et verktøy designet for å gi foreldre full trygghet og ro.

Starten på gründerreisen

Anitas reise som gründer startet med en enkel, men viktig bekymring: foreldre trenger pålitelig informasjon om babyens helse. «Min samboer ble ofte bekymret for om alt var bra med babyen og kunne risikere å vekke barnet for å sjekke. Jeg skjønte at mange foreldre opplevde det samme,» sier hun. Denne innsikten førte henne til å utvikle BabySensor, en avansert babymonitor som dekker alt foreldre trenger å vite – rett på telefonen, uten forstyrrelser for babyen.

Utfordringer og mestring

Som mange gründere møtte Anita betydelige utfordringer, spesielt rundt finansiering av teknologisk utvikling. «Den største utfordringen var å få inn nok kapital til å utvikle en prototype som kunne måle pålitelig, som på sykehus,» forklarer Anita. Med utholdenhet og strategisk kapitalinnhenting klarte hun å samle nødvendige midler for å realisere en prototype som oppfyller de høye kravene til nøyaktighet og funksjonalitet.

Vekst og milepæler

BabySensor har allerede nådd flere store milepæler på kort tid. «Vi har utviklet en prototype like nøyaktig som sykehusutstyr for måling av oksygenmetning og puls,» forteller Anita stolt. Andre milepæler inkluderer å bli første produsent med et fungerende 4G eSIM-kort, som gir full dekning uten avhengighet av WiFi, og den første monitoren som måler hudtemperatur. I tillegg har BabySensor fått støtte fra Eurostars-programmet og samarbeider med internasjonale forskere og teknologer, noe som har gjort videreutviklingen mulig. «Vi har også fått med oss et flertall kvinnelige investorer, mange av dem investerer for første gang,» legger hun til.

 

Støtte fra Gründeriet

Anita beskriver støtten fra Gründeriet som uvurderlig. «Gründeriet har gitt meg et støttende fellesskap og verdifull tilgang til investornettverk. Gjennom dem har vi blitt kjent med personer som i dag er både investorer og styremedlemmer,» sier Anita. Det å finne ressurspersoner med felles verdier har vært en nøkkel til suksess for BabySensor, og Gründeriet har vært en viktig del av dette.

Fremtidsambisjoner

BabySensor har store planer for fremtiden. «Vi skal bli verdens mest solgte babymonitor,» sier Anita, som også ønsker å utvikle abonnementstjenester for å støtte foreldre på en helhetlig måte. Plattformen vil videreutvikles for å gi foreldrene et enda mer sømløst og trygt verktøy i hverdagen.

 

Anitas råd til andre gründere

  1. Ikke start et lengre teknologiutviklingsløp om du ikke har en støttende partner med tilstrekkelig økonomi til å dekke nødvendige utgifter i familien.
  2. Vær forberedt på at alt tar lengre tid og koster mer enn planlagt. Vær forsiktig med å love når produktet er klart. Lanser sakte i markedet mens du bygger en strategi for videre vekst.
  3. Lag et gründerteam av de viktigste rollene, men sørg for at dere har de samme verdiene, moral og ikke minst fremtidsvisjoner.
  4. Du må vite hvordan du fungerer mentalt under eksepsjonelt store arbeidsmengder, uoversiktlighet, potensiell kritikk og vanskelige utfordringer du aldri har vært borti, som allikevel må løses.
  5. Har du praktisk støtte til det som trengs av oppgaver med barn og hjem?
  6. Er du villig til å oppleve økonomisk trangere tider, samtidig som du jobber mye?
  7. Ikke undervurder verdien av å bli kjent med kundene dine og få kontinuerlig tilbakemelding fra dem.
  8. Viktigste tipset: Har du en skikkelig god grunn til å drive med det du brenner for? Altså; Hva er ditt «hvorfor» du gjør det du gjør?

     

    Skrevet av Benedicte Eian Iversen.