Hva er en gründer?

Du tenker kanskje at du må finne på noe helt nytt for å være gründer.  Det er ikke bare Petter Smart som faller i denne kategorien.  Alle som driver sin egen bedrift og som «finner og utnytter muligheter til å skape varer og tjenester» er i kategorien gründer, hos oss.

Hva er forskjellen på gründerplass, næringslivsplass og gründermedlem?

Har du etablert ditt eget selskap, kan du være på gründerplass hos oss i to år, uavhengig av hvor langt du har kommet i prosessen.

Er du ansatt i en bedrift og ønsker en kontorplass i et spennende miljø, midt i sentrum? Da kan vi tilby næringslivsplass. For deg som er lei hjemmekontoret eller kanskje pendler innimellom, så er det en fin avveksling å jobbe fra Gründeriet.

Om du ikke har behov for en kontorplass, men ønsker å være en del av vårt miljø, så kan vi tilby et gründermedlemskap. Som gründermedlem kan du være med på våre fellesmøter, gründergrupper, delta på våre arrangementer, workshops, få rådgivning og utvide ditt nettverk.

Kan jeg fortsatt være en del av Gründeriet etter to år?

Våre gründere får substituerte plasser fra Sandefjord kommune i to år, etter det kan du fortsatt være en del av vårt miljø, om det er ledig plass. Da tilbyr vi en gründer alumni plass og du betaler det samme som etablert næringsliv, men du får fortsatt være med på våre fellesmøter og gründergrupper, om du ønsker det.

Hvor lang er oppsigelsestiden?

Det er en måned oppsigelsestid for etablert næringsliv og to måneders oppsigelsestid for gründere.

Hvordan får jeg plass på Gründeriet?

Om du ønsker en etablert næringslivsplass, så holder det at du sender en forespørsel via dette kontaktskjema, for å sjekke om vi har ledige kontorplasser.

Ønsker du å bli bedriftsmedlem, så kan du fylle ut kontrakten her med engang og starte når du ønsker. Når kontrakten er fylt ut, tar vi kontakt med deg i løpet av kort tid og inviterer deg inn på en kaffe, så vi kan bli bedre kjent.

Om du ønsker en gründerplass, så fyller du inn dette søknadskjema. Etter søknadsskjema er sendt inn, så sender du skatteattesten til ditt firma på e-post til benedicte@grunderiet.no.

Om du ikke har hatt omsetning i ditt selskap enda, trenger vi din personlige skatteattest. Disse attestene bestiller du via denne linken fra altinn.

Etter søknaden og skatteattesten er sendt inn, blir du invitert til et intervju på Gründeriet hvor Benedicte (daglig leder Gründeriet) og Anne Grethe (næringslivskoordinator i Sandefjord kommune) møter deg til en prat om din forretningside og ambisjoner.

Etter intervjuet vil du enten få tildelt plass på Gründeriet eller få tilbakemeldinger på anbefalte endringer som bør gjøres, før vi eventuelt tilbyr deg gründerplass.

Har dere en intern plattform som medlemmene kan kommunisere på?

Alle våre medlemmer får tilgang til en lukket gruppe på Facebook. Her kan du stille spørsmål og få svar fra dine gründerkolleger. Relevant informasjon og nyttige erfaringer deles hyppig i denne gruppen. Dette har stor verdi for våre gründere. Lurer du på hvilken regnskapsfører du bør bruke eller hvilket verktøy som kan hjelpe deg å løse ulike utfordringer, så får du svar på alle slike spørsmål i vår interne gruppe.

Kan alle benytte seg av en drop in plass?

Ja. Vi holder åpent mandag til fredag fra kl 8-16.

Drop in plass kan kun benyttes i våre betjente åpningstider.

Ønsker du å leie et møterom når du er på drop in plass, så koster det 185 kr per time.

Hvordan booker jeg et møterom på Gründeriet?

Last ned appen til «wogow»

Opprett en profil. Dermed logger du inn og får oversikt over våre tilgjengelige møterom.

Møterommene booket og betales i appen.

Ønsker du servering av mat og drikke, så sender du en epost til benedicte@grunderiet.no  Menyen finner du i denne linken.

Er du medlem av Gründeriet, er leie av møterom gratis. Er du ikke medlem, er prisen 185,-/timen. Vi gir 30% rabatt til medlemmer av Sandefjord næringsforening.

Empty (for å skjule den første åpne)
Hvordan booker jeg studio på Gründeriet?

Da sender du en e-post til benedicte@grunderiet.no med forespørsel om ledig tid i studio.

Det koster 500 kr per episode du ønsker å spille inn (rommet er tilgjengelig i opptil to timer). Ønsker du hjelp til redigering av podcaster, lage jingles eller laste opp episodene til apple sin egen podcast app, da kan en av våre gründere på huset hjelpe deg, om du ønsker det. Her er prislisten for ekstra tjenester. 

Hvordan kan jeg få hjelp til å hente inn investorkapital?

Gründerhusene i Vestfold har sammen etablert Vestfold investornettverk, som kobler gründere med investorer. Vestfold investornettverk samler lokale bedrifter med vekstambisjoner og investorer med kapital.

Om du ønsker investorkapital til ditt selskap, så registrer deg via denne linken. Du vil bli kontaktet av nettverket om de finner en god investormatch til deg, om vi ikke har en god match i vår database blir du invitert til våre «gründer-investor arrangementer» hvor du kan pitche din forretningsidè, å møte lokale investorer.

Kan jeg få en visning av Gründeriet og ta en uformell kaffe med Benedicte?

Klart du kan. Send en forespørsel her. Så finner vi en tid som passer oss begge.

Jeg har en idè, men vil ikke jobbe med å utvikle min idè selv. Hvem kan gjøre det for meg?

På Gründeriet må alle gründere jobbe med å utvikle sin egen idè. Mange tenker ideèn er det viktigste, men det å få et godt team rundt seg og ha gjennomføringsevne, er det viktigste for å lykkes. Så vi kan dessverre ikke hjelpe deg, om du kun har en god idè og ikke vil jobbe videre med ideen selv.

Jeg har aldri vært gründer før og har ingen erfaring om å starte bedrifter. Hvordan kan jeg få hjelp til det?

Det beste med å være på Gründeriet er at du er i et fellesskap med 50 andre gründere, som kan hjelpe deg med spørsmål du måtte ha. Vi har også rådgivere som kan hjelpe deg, et digitalt inkubatorprogram og faglig påfyll gjennom arrangementer og webinarer. Så kunnskap skal vi sørge for å gi deg på din gründereise, så du føler deg mer trygg med å starte opp din bedrift.

Hva kan jeg få av gratis rådgivning på Gründeriet?

Hos oss får du økonomisk, juridisk og teknisk rådgivning fra våre partnere. Du kan også få bistand av Innovasjon Norge og Forskningsrådet på Gründeriet. De er hos oss siste onsdagen i hver måned, for å assistere våre gründere. I tillegg får alle som har fastplass individuell oppfølging hvert kvartal av Benedicte.

Jeg er permittert fra jobben og vurderer å starte for meg selv. Hva kan jeg få av økonomisk støtte fra NAV?

Dersom du allerede mottar dagpenger, kan du søke om å beholde disse under etablering av egen virksomhet i inntil 12 måneder. Mer informasjon via denne linken.

Hvem eier Gründeriet?

Gründeriet er et samarbeidsprosjekt mellom Sandefjord Næringsforening og Sandefjord kommune. Prosjektet støttes av mange, lokale bedrifter. 

 

Hva er målet til Gründeriet?

Gründeriet er etablert for å tilby et verktøy for bedriftsetablerere i Sandefjord. Ved å satse på gründerskap ønsker vi å motivere flere til å tørre å starte sine egne bedrifter og gi dem kunnskap, nettverk og et inspirerende gründermiljø. Med motivet om flere gode arbeidsplasser i Sandefjord, vil vi bidra til å styrke våre gründerbedrifter, så vi kan hjelpe gründerne med å vokse og skape spennende vekstbedrifter.

Sandefjord kommune har som mål å bli den mest offensive tilretteleggeren for næringslivet i Norge. Derfor er satsningen på gründerskap viktig for både kommunen og næringsforeningen.