Nye gründerstjerner

På Sandefjords bursdag (23.juni 2023) ble seks nye gründerstjerner avduket i Dronningens gate på utsiden av Gründeriet. Målet med stjernene er å hedre dem som har skapt mange arbeidsplasser og bidratt til å forme Sandefjord til det byen er i dag.

Årets gründerstjerner har gått til

🌟 Guttorm Gran sr.
🌟 Dorothea von der Lippe Christensen
🌟 Olga Kulms
🌟 Carl Christian Fon
🌟 Øystein Seim
🌟 Øivind Allum

Arbeidet bak utvelgelsen

Komiteen bak utvelgelsen av gründerstjernene til Sandefjords egen «walk of fame gate», består av ordfører Bjørn Ole Gleditsch, Anne Grethe Bakken (Sandefjord kommune), Ingebjørg Tollnes (Sandefjord Næringsforening), Atle Sandberg (Rotary), Eric Sandtrø (gründer av Komplett, Jollyroom og Fjellsport) og Benedicte Eian Iversen (Gründeriet).
Komiteen har i år fått inn 66 forslag på gründere som Sandefjordinger mener fortjener en stjerne. Basert på kriteriene som er satt, så har elever fra Business og innovasjonslinja på Sandefjord videregående skole, gjort grundige undersøkelser på hvem som oppfyller kriteriene. Dermed har elevene presentert 13 potensielle gründerstjene-kandidater, for juryen.

Kriteriene for å få en gründerstjerne

Personen som får tildelt en gründerstjerne skal være født i Sandefjord eller bosatt her over lengre tid
Personen skal ha hatt stor betydning for næringslivet i Sandefjord kommune gjennom sin kommersielle virksomhet, samt ha vist et samfunnsengasjement for byen vår