Når vi nå runder av 2023, står vi ved begynnelsen av et nytt kapittel. Julen er en tid for refleksjon, takknemlighet og planlegging. I Gründeriet har vi utrettet mye dette året, og det er med stor glede vi deler noen av våre høydepunkter med dere.

 

Målet til Gründeriet: Skape nye arbeidsplasser i Sandefjord
Vårt primære mål har vært å fremme jobbskaping i Sandefjord. Vi har gjort dette gjennom målrettede programmer for gründere på ulike stadier av deres forretningsreise. Våre inkubator- og vekstprogrammer har vært hjørnesteinen i denne strategien. Ved å styrke entreprenørskapskompetansen i våre bedrifter ser vi en økt suksessrate for våre medlemmer. Fra dørene åpnet på Gründeriet i 2016 og til nå, har det blitt skapt 211 arbeidsplasser fra våre medlemsbedrifter.

Ny forretningsutvikler forsterker Gründeriets fremtid
I 2023 har Gründeriet, med vital støtte fra Sandefjord kommune, tatt et spennende skritt fremover ved å ansette Lars Christian Carlander som forretningsutvikler. Lars bringer ny energi og fokus, og hans rolle er essensiell for å gi våre gründere tettere oppfølging og utvide vår kapasitet til å ønske flere voksende selskaper velkommen. Hans ankomst markerer en ny æra for Gründeriet, hvor vi forsterker vår innsats for å utvikle tilbudet i gründerbyen Sandefjord.

Nytt av året: Vestfold vekstprogram

I 2023 har vi samarbeidet med gründerhusene i Vestfold og Start i Vestfold for å utvikle et vekstprogram for regionens mest ambisiøse vekstselskaper. Dette initiativet har vært en effektiv og nyttig satsing. Imponerende nok kom ti av de tretten deltakende selskapene fra Gründeriet, noe som viser engasjementet og potensialet i vårt gründermiljø. Suksessen til disse selskapene under programmet styrker både vårt fellesskap og samarbeidet i regionen.

Medlemsvekst skaper dynamisk gründerfellesskap
Vi har tatt imot 36 nye bedrifter på gründerhuset i år, noe som bringer vårt medlemstall til 113 gründerbedrifter når vi runder året. For disse bedriftene har vi skapt over 100 møteplasser for faglig utvikling og nettverksbygging, noe som har bidratt til et sterkere og mer samarbeidsorientert gründermiljø.

Samarbeid med utdanningsinstitusjoner styrker gründerbedriftene våre
Vårt samarbeid med lokale utdanningsinstitusjoner (Gokstad akademiet, Universitetet i Sørøst Norge og Sandefjord videregående skole) har vært fruktbart. Vi har koblet studenter til reelle prosjekter i våre gründerbedrifter, noe som gir uvurderlig praktisk erfaring for studentene og friske perspektiver for bedriftene.

Vestfold Investornettverk: Eksepsjonell vekst med nye prosjektledere
2023 har vært et år med betydelig fremgang for Vestfold Investornettverk, et nøkkelprosjekt drevet av gründerhusene i Vestfold. Med ansettelsen av nye prosjektledere har nettverket opplevd en bemerkelsesverdig transformasjon. Deres innovative og målrettede innsats har resultert i en imponerende økning av registrerte investorer – fra 210 til hele 960. Denne betydelige veksten betyr at vi nå kan tilby våre gründere forbedret tilgang til investorkapital og verdifulle nettverksressurser. Dette har direkte påvirket akselerasjonen av vekst og suksess for både nye og etablerte gründerselskaper i hele regionen.

Partnerdagen: En månedlig mulighet for bransjeveiledning
Partnerdagen på Gründeriet har vært en viktig månedlig hendelse i 2023, som tilbyr gründere verdifull rådgivning og veiledning. Siste onsdagen hver måned samles 11 rådgivere fra ulike bransjer, inkludert eksperter fra Innovasjon Norge, Nav, og Forskningsrådet, for å gi gratis støtte til gründere i Sandefjord. I år har vi også inkludert nye ressurser som Northwall for IT-sikkerhet og Rastlaus Media for AI-markedsføringsrådgivning.

«Gründer Walk of Fame»: En hyllest til Sandefjords gründerstjerner
«Gründer Walk of Fame» i Sandefjord, et årlig initiativ fra Gründeriet, fortsatte å sette sitt preg i 2023. Dette arrangementet hedrer lokale gründere for deres betydelige bidrag og suksess. I år la vi til seks nye navn på denne æresgaten under Sandefjords bursdagsfeiring, og anerkjente dermed individuelle gründere som har gjort en betydelig forskjell i vårt samfunn, med egen bronsestjerne. Utdelingen av våre gründerstjerner representerer ikke bare takknemlighet og anerkjennelse, men står også som en varig inspirasjon for både nåværende og fremtidige gründere i Sandefjord. Årets gründerstjerner har gått til: Guttorm Gran sr., Dorothea von der Lippe Christensen, Olga Kulms, Carl Christian Fon, Øystein Seim og Øivind Allum.

Utsikter for 2024: Innovasjonscamp og en ny gatekunstvegg i Sandefjord

Vi ser frem til å lansere initiativer som vil berike og styrke vårt gründermiljø i 2024. Et av de spennende tiltakene er en 12-timers innovasjonscamp, som vil samle kreative sinn for å utforske nye ideer og bygge sterke samarbeid. I tillegg til dette, har vi en spesiell overraskelse i vente: En ny gatekunstvegg vil bli avduket så snart snøen smelter. Denne kunstinstallasjonen er designet for å reflektere gründerånden i byen og vil tjene som en daglig inspirasjonskilde for de 5550 menneskene i byen vår som går med en gründerdrøm.

Med disse planene går vi inn i 2024 med en fornyet forpliktelse til å være en katalysator for grundere med vekstambisjoner i Sandefjord!

Måtte det nye året bringe suksess og nye muligheter til dere alle!

Beste hilsener sendes fra

Lars og Benedicte