I Sandefjord er det gründerne som er våre stjerner, på lik linje som skuespillerne er Hollywood sine stjerner.

For å vise vår takknemlighet til det gründerne har skapt, bygd opp og etablert i byen vår, så fortjener de som virkelig har utmerket seg, å bli hedret og anerkjent for sin virksomhet, med en egen gründer-stjerne i fortauet i byen vår.

Sandefjord overgår Hollywood sine stjerner

I byen uten jantelov er det heldigvis lov å tenke stort, så her har vi faktisk overgått flis og messing stjernene til Hollywood og fått vår egen kunstner på Gründeriet, Kurt Allan Sand, til å designe våre egne stjerner, som har blitt støpt i bronse.

Så våre stjerner, de forsvinner ikke. De vil bli synlig gjennom mange generasjoner i bybildet og vi håper de vil bli en attraksjon som vil forsterke byens tilknytning til vår sterke gründerkultur.

Viktig bidrag for historien og fremtiden

Målet med prosjektet er å hedre dem som har skapt mange lokale arbeidsplasser og som har bidratt til å forme Sandefjord til det byen er i dag, også håper vi på at disse stjerne-installasjonene vil bidra til å øke bevisstheten, holdningen og motivasjonen til gründerskap som en karrieremulighet.

Komiteen som har jobbet med dette prosjektet består av vår ordfører Bjørn Ole Gleditsch, Anne Grethe Bakken fra Sandefjord kommune, Ingebjørg Tollnes fra Sandefjord Næringsforening, Atle Sandberg fra Rotary og meg, Benedicte Eian Iversen fra Gründeriet.

Vi har fått med oss elever fra Sandefjord videregående skole i ledelse av deres entreprenørskapslærer, Gro Amundsen til å grave i næringslivshistorien i byen vår og presentere personene de har kommet frem, som er verdig en gründerstjerne, for komiteen.

Kriteriene for å få en gründerstjerne:

  • Personen som får tildelt en gründerstjerne skal være født i Sandefjord eller bosatt over lengre tid.
  • Personen skal ha hatt stor betydning for næringslivet i Sandefjord kommune gjennom sin kommersielle virksomhet, samt ha vist et samfunnsengasjement for byen vår.

Nye stjerner hvert år

Ambisjonen er å gjennomføre årlige avdukinger på Sandefjords bursdag, som er 23.juni.

Vi vil hylle alle de fantastiske entreprenørene som har bidratt til å skape gründerbyen vår. Samtidig vil vi bruke historien til å bygge kultur og forme framtiden.

 

Skrevet av Benedicte Eian Iversen