Eric Sandtrø har formet netthandelsbransjen og er Norges netthandelskonge med store selskaper som Komplett, Jollyroom og Fjellsport på merittlisten. Det er skapt mange arbeidsplasser, og Eric er en populær eier og leder.

 

Eric Sandtrø så dagens lys på Sandefjord Sykehus den 27. desember 1972. De fem første barneårene tilbrakte familien i Larvik, før returen gikk til Sandefjord.

Interessen for samfunnsfag, historie og geografi har fulgt Eric fra tidlig skolealder. På fritiden testet han ut det meste som korps, håndball og fotball. Han var utålmodig, klarte ikke å gå i takt og valgte etter hvert sine egne veier. Blid, glad og fornøyd, men også veldig ertete. Den som fikk gjennomgå mest, var broren Jan.

Ung gründer

På Handelsgym var fraværet høyt. Det gikk i dataspill og cola. Kun 16 år gammel (1989), etablerte han sitt første selskap Norek for egne konfirmasjonspenger. I leide lokaler hos Privatbanken tok den nye businessen form, og sammen med kameraten Morten Halvorsen importerte han disketter og musematter fra Hong Kong. Minimumsordren var større enn hva de hadde behov for selv og etterspørselen i markedet var stor. Først på kundelisten stod kamerater og lokale dataforhandlere i Sandefjordsregionen.

Yngstemann med børsnotert selskap

Norek vokste og etter hvert slo de seg sammen med Komplett Data og ble til Norkom. Senere ble navnet endret til Komplett med mål om å selge dataprodukter på Internett (Norges første nettbutikk). Markedsføringen bestod av faxkampanjer og annonsering på Tekst-TV.

I 2000 ble selskapet børsnotert, og Eric var på den tiden yngstemann i Norge som ledet et børsnotert selskap. Han uttalte at grunnen til børsnoteringen var å hente kapital, og få en aksje med omsetning, slik at selskapet kunne stå bedre rustet til å overta andre selskaper.

Norges netthandelskonge

Eric har formet netthandelsbransjen og er Norges netthandelskonge med store selskaper som Komplett, Jollyroom og Fjellsport på merittlisten. Det er skapt mange arbeidsplasser, og Eric er en populær eier og leder. I senere år, har Eric også investert i både hotelldrift og eiendommer.

Selv tror ikke Eric at gründeregenskaper er medfødt, men at mye handler om tilfeldigheter. Som seriegründer kan mye gjenskapes og feil unngås.

Eric er stolt av å bo i Sandefjord. Han har skapt mye positivt for Sandefjord og er en verdig mottaker av en gründerstjerne i Sandefjords «gründer walk of fame-gate».

 

Skrevet av Ingebjørg Tollnes