Hans Freddy Henriksen har høstet suksess som gründer og næringslivsleder i matvareindustrien. Han har ledet Skjeggerød slakteri til betydelig vekst, og står bak det vellykkede selskapet Matbørsen. Gjennom sitt lederskap har han sørget for å inkludere et mangfold av mennesker, og han har bidratt med midler til ulike prosjekter i lokalmiljøet i Sandefjord. Med dette viser han både omsorg for sine medmennesker og et sterkt samfunnsengasjement.

Hans Freddy Henriksen ble født i 1945 og satte sine barndoms fotspor som «tyskerbarn» i Gokstadveien hvor han bodde med sin mor og bestemor. Barndommen var ikke alltid enkel, og istedenfor å leke etter skoletid begynte han allerede som 9-åring å jobbe som visergutt i pølsefabrikken Lauritz Pedersen på Torget. Her tilegnet han seg verdifull kunnskap i slakterfaget. Han erfarte også at hardt arbeid, ekte engasjement og å alltid yte sitt beste, er en nøkkel til suksess. Grunnlaget for hans forretningsfilosofi ble dermed lagt.
Allerede før Hans Freddy giftet seg som 20-åring, hadde han fullført lærlingetiden og oppnådd svennebrev og mesterbrev. I tillegg hadde han tatt kveldsstudier ved handelsskolen.
Reisen som gründer og industriell leder
Et år etter bryllupet ble Hans Freddy tilbudt jobb med gode vilkår hos slakter Arne Skjeggerød i Tønsberg. Med familie å forsørge kunne han ikke takke nei til det gode tilbudet selv om det satt langt inne å avslutte et arbeidsforhold som hadde betydd mye for han i tenårene.
Hos Arne Skjeggerød ble Hans Freddys engasjement på jobben lagt merke til og Hans Freddy ble tilbudt aksjer. Han jobbet hardt for å tjene disse, og etter syv år ble han eier av selskapet. Hans Freddy hadde store ambisjoner, og utviklet bedriften videre. Da lokalene ble for små, bygde han en fabrikk på Kilen i Tønsberg og etablerte dermed en industriell virksomhet.
Som ekte Sandefjords-gutt begynte han etter en stund å lengte tilbake til hjembyen, og i 1977 utvidet han virksomheten med to butikker i Sandefjord. Hans Freddy var fornøyd med den kontinuerlige fremgangen og økende markedsandelen. Bedriften leverte til offentlige institusjoner og hoteller, og etter hvert også til dagligvarebutikker. Som både grossist og butikkeier ble han sin egen konkurrent, og besluttet å avslutte butikkdriften.
I 1984 opprettet han Skjeggerød på Fokserød i Sandefjord. Omsetningen skjøt i været og det ble skapt mange arbeidsplasser. Flere større slakterikonsern ønsket å kjøpe selskapet, men en endelig avtale ble først landet i 1998 da Hans Freddy solgte Skjeggerød til Fatland. Han fortsatte som driftsdirektør for hele konsernet.
I mellomtiden hadde han grunnlagt Skjeggerød Catering (1994), som byttet navn i 1995 til Matbørsen. I dag er Matbørsen blitt en av Norges ledende innen spiseklare retter. Med en visjon om å levere høykvalitetsmåltider til kunder over hele landet, har Hans Freddy og hans to sønner skapt en solid bedriftsmodell som stadig har nådd nye høyder.
Gjennom utviklingen av Skjeggerød, og senere grunnleggelsen av Matbørsen har Hans Freddy Henriksen vist sin sterke evne til å identifisere muligheter, og bygge suksessfulle bedrifter fra bunnen av.

Medmenneskelige verdier
Henriksens dedikasjon til å styrke lokalsamfunnet gjennom næringslivet er også bemerkelsesverdig. Ved å skape arbeidsplasser og muligheter for en mangfoldig gruppe har han ikke bare bygget en bedrift, men også et fellesskap av mennesker fra forskjellige bakgrunner og nasjonaliteter. Hans lederskap har vært preget av en åpen dør-politikk, og et sterkt fokus på å bygge tillit og gode relasjoner med både kunder og ansatte. Det har vært avgjørende for Hans Freddy å alltid være jordnær. Når han har støttet med midler til ulike samfunnsprosjekter, har han foretrukket å gjøre det anonymt.
Hans Freddy sitt engasjement for medmenneskelige verdier viser en sjelden evne til å kombinere forretningssans med en genuin omsorg for menneskene rundt seg. Henriksen har vist at suksess i næringslivet også kan innebære å løfte andre og styrke fellesskapet.
Med familien ved sin side har Hans Freddy Henriksen ikke bare skapt en vellykket bedrift, men også et varig inntrykk i Sandefjords næringsliv og samfunn. Hans liv og virke er et eksempel på hvordan visjon, hardt arbeid og et stort hjerte kan forme både en bedrift og et samfunn til det bedre.

Han er en verdig vinner av en stjerne i Gründer Walk of Fame!

Skrevet av: Abetare Avdyli, Gudrun Westrum og Katinka Thors