Snart er 2022 over, å vi går et nytt, spennende år i møte.

Romjulen er en fin tid for å stoppe opp, å se tilbake på det som har vært, og bruke tiden til å planlegge nye mål for det kommende året.

 

Her er noen av høydepunktene fra Gründeriet i 2022:

• 35 nye bedrifter ble medlem av gründerhuset i løpet av året. Så i medlemsbasen nå er totalt 79 bedrifter og 96 personer, tilknyttet huset.

• Det har vært høyt tempo og mye på programmet; gjennom året har vi hatt 65 ulike møteplasser for faglig påfyll og sparring for våre medlemmer, pluss 35 ulike aktiviteter som har vært åpne for alle gründere i Sandefjord.

• Vi har hatt en fast «partnerdag» hver måned, hvor rådgivere fra ulike bransjer, samt Innovasjon Norge, Nav og Forskningsrådet har vært tilgjengelig som gratis ressurser.

• Vi har tilbudt spennende samarbeidsprosjekter hvor elever fra ulike utdanningsinstitusjoner (Sandefjord videregående skole, Gokstad akademiet og Universitetet i Sørøst-Norge) matches opp mot prosjekter i våre ulike gründerbedrifter.

• Vi gjennomførte vårt andre inkubatorprogram; her fikk 14 av våre selskaper god hjelp av professorer fra NTNU, til å lage solide og kommersielle forretningsmodeller.

• Fra næringslivet har vi fått god hjelp til å støtte våre gründere gjennom vårt mentor-program.

• Under gründeruka for Vestfold og Telemark som ble avholdt i november, var tre av de seks nominerte til gründerprisen og idèprisen, bedrifter fra Gründeriet.

• Vi lanserte Sandefjords egen «gründer walk of fame» gate.
Gründerstjernene har fått sin hedersplass i Dronningensgate. De som fikk stjerne i år var Thor Dahl, Christen Christensen, Heinrich Arnold Thaulow, Anders August Jahre, Odd Gleditsch og Eric Sandtrø. Neste år, den 23. juni (Sandefjord sin bursdag), skal seks nye stjerner avdukes.

• I høst lanserte vi «Gründertorget»; en digital markedsplass for å handle fra våre gründerbedrifter.

• Gjennom Vestfold Investornettverk (ett av våre viktigste prosjekter for å skape vekstbedrifter i regionen) har vi nå 210 registrerte investorer og 63 selskaper, som vi hjelper med å hente investorkapital. Det har til nå blitt investert 16,7 millioner til bedriftene gjennom dette nettverket.

• Trivselsundersøkelsen som ble gjennomført i høst viser at våre gründere er
svært fornøyde med å være en del av Gründeriet. Når vi spurte våre gründere på en skala fra 1-10 hvor fornøyd de var med tilbudet på gründerhuset, ble resultatet 9,7!

175 nye arbeidsplasser skapt på Gründeriet
Viktigst av alt er resultatene som kommer ut fra aktivitetene vi gjennomfører gjennom året. Hovedmålet til Gründeriet er å skape nye arbeidsplasser i Sandefjord. Fra bedriftene som har vært på gründerhuset de siste seks årene, har det blitt skapt 175 netto nye arbeidsplasser.

I 2023 får vi muligheten til å satse i enda større grad på vekstbedrifter, etter at kommunestyret vedtok den 20. desember, om å øke støtten til Gründeriet med ytterligere en million kroner.

Midlene skal brukes til å ansette en forretningsutvikler, som skal følge opp spennende gründerselskaper med vekstpotensialet. Gjennom denne stillingen vil vi kunne være en enda større bidragsyter i å legge til rette for å skape morgendagens arbeidsplasser i kommunen vår.

Om du ønsker å være en del av det spennende gründermiljøet vårt eller kjenner en dyktig forretningsutvikler, så ønsker vi å høre fra deg!

En liten oppfordring på tampen av året er å benytte de siste dagene av romjulen til å evaluer året som har vært og ta regien på 2023! Skrive ned dine mål for det nye året og del dem med din mentor; da øker sannsynligheten for at du lykkes!

Magien skapes når mennesker kommer sammen; gleder meg til å skape nye møteplasser med dere i 2023!

Med vennlig hilsen,

Benedicte på Gründeriet